تحولات منطقه

البرز- روستاهای البرز که روزگاری بوی گندم و سبزی آن هر گردشگری را مدهوش می کرد این روز ها از ویلاهای نخراشیده و دود خودرو ها آن هم از نوع غیر مجاز پر شده است و دیگر کوچه هایش تفاوتی با کوچه های شهر ندارد.

ساوجبلاغ در تصرف زمین خواران؛ دادگستری تمام قد در برابر متخلفان ایستاده است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین-گروه استان ها: متاسفانه در طی سال های گذشته با هجوم ویلاسازان به روستاهای کردان و شهرستان ساوجبلاغ زمین های کشاورزی با بیل های مکانیکی برای احداث باغ ویلاها شخم خورده است و به دلیل کاهش اراضی کشت امنیت غذایی نیز به مخاطره افتاده است.

ساوجبلاغ یکی از شهرستان‌های استان البرز است که وسعتی معادل ۲۸۰۰ کیلومتر مربع دارد. این شهرستان از شرق با شهرستان کرج، از جنوب با شهرستان اشتهارد، از غرب با شهرستان آبیک و نظرآباد و از شمال با شهرستان طالقان همجوار است.

شهرستان ساوجبلاغ به واسطه دارا بودن چشمه سارهای فراوان، طبیعت زیبا و روستاهای چشم نواز همواره محلی برای گذران اوقاتی خوش بوده است.

بلایای شهری
بنا بر گفته روستائیان هجوم ویلانشینان خوش نشین به این مناطق موجب زحمات بسیاری برای ساکنان بومی شده است.

بنا بر گفته بومیان ایام تعطیلات این روستاها به طور سرسام‌آوری شلوغ می‌شود و از آن جا که  جاده‌های روستا کشش این تعداد ماشین را ندارند در نتیجه ترافیک سنگینی در خیابان‌ها رخ می‌دهد.

روستاهای خوش آب و هوای این شهرستان که هدف بسیاری از گردشگران و بوم گردان است، در زمان های مختلف مورد توجه مردم استان البرز و تهران بوده است و همین مشخصات سبب شده عده ای به فکر تصرف غیرقانونی اراضی در این شهرستان بیفتند و اقدام به تغییر کاربری زمین های کشاورزی و تبدیل آنها به ویلا کنند.

تصرف غیرقانونی اراضی کشاورزی و در برخی موارد تبدیل آن به ویلا علاوه بر اینکه باعث تخریب کشاورزی منطقه شده، حفر چاه های متعدد و ایجاد استخر در ویلاها و مصرف بی رویه آب کم آبی شدید را نیز برای مردم این شهرستان به ارمغان آورده است.

افزایش ساخت و ساز ها
مسئول اراضی جهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ درباره نحوه مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز در روستاهای اطراف شهرستان می‌گوید: وظیفه جهاد در درجه اول، شناسایی ساخت‌وسازهای غیرمجاز و دادن اخطار اولیه به آن‌ها است. در صورت تمکین عاملین ساخت، پروژه متوقف می‌شود و در غیراین صورت، جهاد کشاورزی پرونده را به مراجع قضایی ارجاع می‌دهد.

محمد کوروش‌نیا می‌افزاید: میزان ساخت‌وسازهای غیرمجاز در تمام روستاهای شهرستان افزایش شدیدی داشته است و امروز شاهد این پدیده هستیم که همه‌ مردم از قشر مرفه تا متوسط و ضعیف، سعی بر این دارند که حداقل یک باغچه کوچک در روستاها داشته باشند تا آخرهفته‌ها را در آنجا بگذرانند به طوری که ویلاداری تبدیل به یک فرهنگ عمومی شده است. به وجود آمدن این نوع تفکر اتفاق خوبی نیست زیرا فارغ از آسیبی که به بافت طبیعی و اراضی روستاها وارد می‌شود، تهدیدی فرهنگی برای خانواده‌ها نیز به شمار می‌آید.

برخورد با متخلفان
رئیس دادگستری ساوجبلاغ  در این رابطه با بیان اینکه رئیس دادگستری ساوجبلاغ با اعلام قلع و قمع شدن تعداد زیادی قطعه بندی، ویلا و دیوارکشی غیرمجاز در این شهرستان از آزادسازی نزدیک به ۹۵۰ هکتار از اراضی زراعی این حوزه قضایی با ایجاد قرارگاه صیانت از بیت‌المال و مقابله با تغییر کاربری شهرستان ساوجبلاغ از ابتدای سال جاری خبر داد.

احمد نوروزی با اعلام آزادسازی ۱۲۰ هکتار از اراضی زراعی در این شهرستان گفت: اجرای مصوبات «قرارگاه صیانت از بیت‌المال و مقابله با تغییر کاربری استان البرز» یکی از اولویت‌های این حوزه قضایی برای مقابله با تغییر کاربری ها بوده که دستاوردهای بزرگی برای شهرستان در پی داشته است.

وی با بیان اینکه اراضی زراعی تغییر کاربری یافته به ارزش ۱۲ هزار میلیارد ریال در این شهرستان آزادسازی شد افزود: این اقدام در راستای اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون مقابله با تغییر کاربری‌ها و اراضی زراعی در منطقه «عباس آباد» بخشداری مرکزی ساوجبلاغ انجام شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.